The Greatest Guide To urodinamia estandar

Dış gebelik, döllenmiş bir yumurta yolculuğu sırasında daha fazla gelişmesi için uygun olmayan bir yere yuva yaptığında meydana gelir.

Eğer gebelik sonlanmışsa ve yapı rahim boşluğuna düşebilecek durumdaysa görülebilir. Rahim ağzına ve vajen dokusuna yerleşmiş gebeliklerde gebeliğin sonlanma durumunda görülme ihtimali daha fazladır.

Bunun yanı sıra kadınsal hormonlarda dengesizlik oluşması, ilişki sonrasında döllenen yumurtanın normalin dışında gelişim göstermesi gibi sebepler de dış gebeliğin nedenleri arasında sayılabilir.

İki ay sonra şiddetli kasık ağrısı ile hastanrye gittiğimde hcg degeri tekrar 600e çıkmış. Akşam eve geldiğimde adet kanaması gibi bir kanamam oldu ağrım geçti. İc kanama geçirme ihtimalim var mı? Bu hcg değeri tekrar düşer mi

Vakaların yaklaşık yüzde ninety eight’i tüplere yerleşir. Bunun dışında yumurtalık, karın zarı ve karın içindeki diğer organlarda da dış gebelik gelişebilir. Bu durumu yaşayan bir kadının tekrar dış gebelik geçirme riski yaklaşık yüzde 10-fifteen civarındadır. Her gebenin ilk kontrolünde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığı kontrol edilir.

Hormonal dengesizlikler: Yumurtlama sürecini düzenleyen hormonlarda meydana gelen değişiklikler döllenmiş yumurtanın rahim içine yerleşmesini zorlaştırabilir ve dış gebelik riskini artworkırabilir.

Halk arasında yaygın olarak "tüplerin bağlanması" olarak bilinen ve kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan tüp ligasyonu sonrasında da hamile kalan bireylerde dış gebelik gelişmesi riski daha yüksektir.

Erken tanıya olanak sağlayan vajinal ultrasonografinin ve Beta HCG testi kullanımıyla, tanı daha kolay konabilir.

Dış gebelik tedavisinde en uygun yöntem, anne adayının sağlık durumu, gebeliğin ilerleyişi ve diğer faktörlere bağlı olarak seçilir. Bu nedenle kadın doğum uzmanına danışılarak en doğru tedavi yöntemi belirlenmelidir.

Bir ayda iki adet görüyorsanız veya anormal vajinal kanama yaşıyorsanız, belirtilerinizin nedenini bilmek için sağlık uzmanınızla konuşguyız  ve gerekli testleri yaptırmanız önemlidir.

Dış gebelik, erken teşhis ve tedavi edildiğinde genellikle komplikasyonsuz iyileşme sağlar. Ancak sonraki gebeliklerde gebeliğin normal olmasını etkileyebilir ve bazen infertiliteye yani kısırlığa neden olabilir.

Dış gebelik nasıl sonlanır veya dış gebelikte bebek nasıl alınır gibi sorular, dış gebelik teşhisi konan kadınların sıklıkla merak dış gebelik ameliyatı tüpün alınması ettiği bir konudur. Peki, dış gebelik vücuttan nasıl atılır? Dış gebelikte yanlış yere konumlanan embriyonun vücuttan atılabilmesi için iki temel tedavi yöntemi vardır.

Tüplerin bağlanması olarak bilinen tüp ligasyonu işlemi de kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olmasına rağGentlemen ektopik gebelik riskini artworkırabilir.

Siz de dış gebelik nedir diyorsanız ve diğer kadın hastalıkları konularında da doğru ve kalıcı bilgileri almak istiyorsanız, Dr. İrem YENGEL ile iletişime geçebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *